top of page
Brezina Kinga, Nia.jpg
Kinga portret nagyon haj.jpg

Brezina Kinga

2008-ban találkoztam a Niával, fogalmam sem volt róla, hogy mi az, de azonnal ki akartam próbálni: tetszett a név, hogy “Nia”. Nem sokkal később lettem várandós a kisebbik fiammal, és ezzel együtt jött egy érzés, hogy táncolni szeretnék, a Nia pedig egy táncos mozgás.

 

2010-ben lettem fehér, 2012-ben kék, 2016-ban barna, majd 2017-ben fekete öves, 2018-ban First Degree Black Belt Nia tanár, 2014-ben Nia 5 Stages tanár a mesterem, Helen Terry vezetésével. 2015-ben Debbie Rosas-nál, a Nia alapítójánál végeztem el a Nia Moving To Heal tanári tréninget, majd egy évvel később vele a Nia FreeDance képzést.

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Filozófiám

Hiszem, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, azt a test továbbra is őrzi. Hiszek abban, hogy minden test egyszeri, egyedi csoda, hogy a testünkben rejlő bölcsességgel traumáink, elakadásaink, érzelmi blokkjaink a mozgáson keresztül oldhatóak. Testi, lelki, szellemi, érzelmi harmóniára, önmagunk mélyebb ismeretére kevés olyan varázslatos és mindig „kéznél lévő” eszközünk van, mint a testünk.

Mélyen hiszek a test intelligenciájában, abban, hogy mindannyiunkban ott van az az erő, ami ezt a varázslatos táncot, amit életnek hívunk, vezérli, megtartja, segíti. Hiszek benne, hogy bármi, bárki is a partnerem a táncban, abból tanulhatok és amit tanultam, azt át is tudom adni. Hiszek benne, hogy a világon a legbiztonságosabb hely, ahol lehetek, az a testem. Hiszek benne, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, arra a test még mindig emlékszik, és éppen ezért minden sérülést, sebet a test segítségével be is tudunk gyógyítani. Mélyen hiszek abban, hogy egyszer minden sebet ki kell tisztítani és össze kell varrni, és hogy ezek a sebhelyek is hozzájárulnak ahhoz aki és ami ebben a pillanatban vagyok.

Köszönöm mesteremnek, Helen Terry-nek, hogy van, hogy tanít, Debbie Rosas-nak, aki lámpásom ezen az úton, és dr. Clarissa Pinkola Estes-nek, hogy bemutatta a sebhelyesek klánját.

bottom of page