top of page

A női közösség ereje

Frissítve: 2023. okt. 31.

A női kör, a női közösség - jelenünk és jövőnk kulcsa. A Nia felemel azáltal is, hogy közösséget teremt.

Ezt a bejegyzést nem most írtam, hanem két és fél éve, de egy fikarcnyit nem veszített az érvényességéből. Amikor azt mondom, írom, hogy a Nia közösséget is egyben, és igen, bátran felvállaltan sokszor női közösség, akkor többek között erre gondolok.


Nia - a női közösség ereje
Nia - a női közösség ereje

A női közösség ereje


Hétvégén beszélgettem a számomra egyik legfontosabb nővel az életemben, aki mesélte, hogy hogyan zárták le egy barátnőjük életszakaszát és ünnepelték meg az új kezdetét, és miközben mesélte, hogy miket csináltak együtt, egyszer csak azt mondtam neki, hogy a nők ösztönösen tudják, mit kell tenniük, amikor összegyűlnek.

Két héttel ezelőtt egy olyan ünnepre kaptam meghívást, ahol, akit ünnepeltünk, az egyik legmeghatározóbb nő az életemben. Ott ültek azok a nők, akikkel évtizedek óta el nem engedik egymást, és elmesélték, hogy mi történt, amikor az ő mesterük azt mondta negyven nőnek, hogy "akkor most mindannyian összedörzsöljük a tenyerünket", és megemelték a buszt, ami fennakadt az emelkedőn. Nem tudok jelen pillanatban fontosabbat, mint egy női közösség, amit nevezhetünk bárhogyan. Évek óta ebben élek, ezzel foglalkozom, szövöm a palástokat, húzom a hálót, emelem a vörös sátrat és látom, figyelem, érzem, hogy azok, akik ebbe, ezekbe és nem csak az én kezembe kapaszkodnak, hogyan emelik fel egymást, tolják át a másikat akadályokon, tartják oda a vállukat, ölelő karjukat a síróknak és hogyan tudnak tiszta szívből, hátravetett fejjel nevetni együtt. Együtt.

A női közösség természetes lételemünk. Ha a kör a bánatodból, abuzáltságodból, elhagyatottságodból, csalódottságodból, szégyenedből, fájdalmadból, neked mondott hazugságokból, elárulásokból épül, akkor az nem kör. Az egy függőség kezdete lehet, mert mindig van ott valaki, aki ebből él, így vagy úgy. A kör az, ahova mindezt, a bánatot, abúzust, elhagyatottságot, csalódást, szégyent, fájdalmat, gyászt, neked mondott hazugságot, téged ért árulást BE TUDSZ HOZNI, LE TUDSZ TENNI, és MEG TUDOD OLDANI. A kör a női lélekből épül, a nők között összefonódó aranyszálakból szövődik. A körben nincs kisebb vagy nagyobb. A körben nők vannak.


Nia a női közösség ereje. Én a Niát tudom adni nektek, ahol együtt alkothatjuk ezt a kört, és emelhetjük egymást, fonhatjuk együtt az aranyszálat.
Comments


bottom of page