top of page

A Niában a mozgáson keresztül érkezik meg gyógyulás és a szabadság

Frissítve: ápr. 23.

Ha ezen az oldalon jársz, valószínűleg már tudod, hogy életünkben navigációs műszerként viselkedik a testünk. A mozgásban pedig mindig ott van a gyógyulásunk lehetősége, csak fel kell azt ismernünk és bátran kell használnunk.

Fehér Öves Tréning Brezina Kingával, 2024. március
Nia Fehér Öves Tréning Brezina Kingával, 2024. tavasz

Minden reggel úgy kelek fel, egészen kicsi korom óta, hogy klassz nap lesz. Minden reggel. Amikor lefekszem, akármilyen is volt a nap, átengedem magamon, és arra gondolok, holnap jönnek az új lehetőségek. Nem tudok sokáig haragudni soha, senkire, mert nekem nem jó, vannak, akikért minden este imádkozom, pedig akkora sebet ejtettek rajtam, hogy ők lehet, hogy az ugyanekkorát túl sem élték volna, de szeretni sokkal-sokkal könnyebb, mint haragudni. Tegyük hozzá, hogy jobb is.


Nekem a mostani időszak erről szól, megint kellett finomhangolni a navigációs műszeremen, de hála istennek az Esthajnalcsillag ugyanott van, amikor felnézek, márpedig sokat nézek fel rá, hogy emlékeztessem magam arra, hogy mit miért csinálok.



Nia Fehér Öves Tréning Brezina Kingával, 2023. szeptember
Nia Fehér Öves Tréning Brezina Kingával, 2023. ősz


A mozgáson keresztül beszélgethetünk a testünkkel, erre tanít a Nia


A Niában, amikor tanítani kezd az ember, akkor megfogalmazza, mert meg kell, hogy mi a célja, minek van jelentősége és jelentése az életében, azon az úton, amire rátette a lábát a fehér öves tréningen. Nia tanárként az én navigációs műszerem a testem, akivel állandó, soha véget nem érő beszélgetéseket folytatok a mozgáson keresztül. Hosszú évekbe került, hogy a saját szememmel nézzek rá, és ne azzal, amit a külvilág nyom(aszt) ránk.


Megtanítottam a testemnek, hogy így lássa önmagát és a testem tanította meg az agyamnak, hogy így nézze, ezen a lencsén keresztül a világot, amiben él, mozog, táncol. Ez a lencse nem homályos, nem kritikus, nem elítélő és nem hazug. A tested sem az. A tested nem megúszásra játszik, és tetszik vagy nem, a test nem halogat. Sokat elvisel, de nem halogat, tologat, söpör a szőnyeg alá.


Kapcsolódj a testeddel a Niában


Azt vallom és tanítom, hogy legyen a testeddel minél teljesebb a kapcsolatod, mert amilyen vele, olyan mindenki mással. Nekem lételemem a szabadság, fontosabb sokszor, mint a nagylevegő, és ezt mindig is tudtam, hogy így van, de a testemmel folytatott beszélgetések erősítettek meg ebben.


A sebek, amiket kaptam, szereztem, gyógyultak a beszélgetésektől, elcsendesedésektől, de mindig akkor hegedtek be, amikor mozogtam, amikor tettem a testemmel a gyógyulásomért. Nekem, Nia tanárként ez a célom, hogy te is megtapasztald: így történik meg a gyógyulás, és lesz egyre erősebb először a belső majd a külső szabadság.


Bukowski írta, hogy "A szabad lélek ritka, de mindig felismered, ha látod - alapvetően azért, mert jól érzed magad, nagyon jól, ha a közelében vagy vele vagy." A gyógyuláshoz vezető út pedig a 'jól és jobban érzem magam'-mal van kikövezve. Ne félj rálépni.




bottom of page