top of page

A Niában úgy mozoghatsz, ahogy neked jól esik

Két napja a személyes FB oldalomon megosztottam egy Akram Khan gondolatot. Így hangzik:

"Ha nem érezzük magunkat otthon a saját testünkben, akkor soha nem fogjuk magunkat otthon érezni a világban, amelyben élünk."


Nagyon kedvelem korunk egyik legnagyobb kortárs koreográfusát, mérhetetlenül tisztelem, miközben sokmindent nézve ember nem lehet tőlem távolabb, mégis egy nyelvet beszélünk, ami a táncról, a testről szól.


Ő gyerekkora óta táncol, én felnőtt nő voltam, amikor visszataláltam a testemhez a táncon keresztül és felépítettem vele azt a felnőtt kapcsolatot, amiben ma is élek vele. Pár hete mondta a nőgyógyászom, hogy Kinga, jó tíz évvel fiatalabb a biológiai koránál. Körülbelül így is érzem magam.


A mozgás jelentősége

Sokáig ahhoz a 8 éveshez kapcsolódtam a legerősebben, aki éjjel-nappal olvasott, képes volt sötétben, az ajtó alatt beszűrődő fénynél is olvasni, útközben hazafelé, a buszon, a héven, a villamoson, bárhol.


Ma az olvasás szent idő, saját idő, a táncom azonban a tiétek, mert lassan húsz éve tudom, hogy a testemnél nincs biztonságosabb hely, hogy igenis óriási dolog emberi testben végig élni egy életet, és hogy mit jelent a mozgás a testnek és a léleknek és hogy a női sors nem csak a kibírásról, a szenvedésről és mások szolgálatáról szól.



Brezina Kinga, Nia
A Niában úgy mozoghatsz, ahogy neked jól esik


A Niában úgy mozoghatsz, ahogy neked jól esik

Én Nia tanár vagyok, "csak" Nia tanár. Nem Nia tanár és még valami, nem: tisztán Nia tanár. Minden eszköz rendelkezésre áll ebben a szomatikus mozgásformában számomra, amit meg tudok veletek osztani, hogy teljes, szabad életet tudjatok élni.


A Niában úgy mozoghatsz, ahogy neked jól esik, így fog megérkezni a mozgás (sokat emlegetett, de ki emlékszik már rá, hogy az milyen is) öröme, az életenergia akadálytalan áramlása, a könnyebb levegővétel, a szárnyait kibontó lélek.


Éld meg a változást a Niában!

Ez a hónap a kikelet hónapja, írtam már nektek tegnap, ehhez illeszkedő speciális programokat hirdettem meg az órák mellé pont ezért. Mindenkit várok rájuk szeretettel, és külön odafordulással azokat, akiknek az elmúlt 12 hónapban az életébe nem hogy nagy tanítások, hanem a transzformáció is megérkezett. Nem kell egyedül végigcsinálni, nem kell úgy tenni mintha minden ugyanúgy menne tovább.


Nekem az segít, hogy szeretek, táncolok és megélem mindenestül a változást. Ezt meg tudom nektek is tanítani, ezt át tudom maradéktalanul adni, hogy szabadok legyetek - mert Nia tanár, és csak Nia tanár vagyok, a tiétek.


Várlak titeket nagy szeretettel Nia óráimon és a Nia eseményeken akár személyesen, akár online! Van miből választani. :)



bottom of page